10 jun

Verhaal van een deelnemer: Julian Aretz

Mensen denken bij de Triathlon vaak dat je echt een triatleet moet zijn om mee te doen, maar dit is helemaal niet zo! Een beetje voorbereiding is natuurlijk handig, maar het instapniveau is prima te doen. Er zijn verschillende afstanden en je kunt ook als team meedoen. Maar als je jezelf echt wil uitdagen doe je natuurlijk mee aan de lange afstand. Julian Aretz is zo iemand die dit jaar de uitdaging aangaat!

Julian is 21 jaar, komt uit Elsloo en woont/studeert op dit moment in Tilburg. Hij voetbalt bij SV Haslou en is daarnaast regelmatig te vinden in de sportschool. Een echte sportieveling dus! Nu gaat hij zich wagen aan de triathlon: “Mijn motivatie is eigenlijk dat ik eens een keer wat anders wil proberen, iets dat ik nog nooit heb gedaan. Mede door de video’s van Youtuber ‘Average Rob’, die toen zelf deelnam aan de Ironman, ben ik op het idee gekomen om deel te nemen aan de Triathlon van Stein.”

Ervaring met triathlons heeft hij niet, dus is hij druk bezig met de voorbereiding: “Naast het voetbal, doe ik één keer in de week zowel hardlopen, fietsen als zwemmen. Nu het voetbalseizoen is afgelopen, combineer ik het fietsen en hardlopen met elkaar om hier al enigszins aan gewend te raken.”

Over zijn verwachtingen zegt Julian: “Ik hoop dat het een mooie ervaring mag worden in de buurt waar ik ben opgegroeid. Hopelijk staan er genoeg mensen langs de kant om aan te moedigen!”

Wij wensen Julian heel veel succes en plezier op 30 juni!

Wil jij jezelf, net als Julian, uitdagen en eens iets nieuws proberen? Schrijf je dan nog snel in via https://triathlon-stein.nl/deelnemersinfo/inschrijven/