19 mei

Een blik op een uniek parcours: de Slingerberg

In deze rubriek nemen we een kijkje naar de prachtige en unieke onderdelen van het parcours. Deze keer: de Slingerberg in Geulle! 

In een Limburgse triathlon mag een helling natuurlijk niet ontbreken. De Slingerberg is daardoor nog steeds een echte blikvanger in ons parcours. Al voordat je door het tunneltje fietst, loopt de weg al aardig omhoog. Na het tunneltje begint de helling pas echt en slinger je jezelf een weg door het bos. Het is een echte ‘loper’ en daarmee zeer geschikt voor de atleet met het grote vermogen. Eenmaal boven kunnen de beentjes even rusten wanneer je richting Elsloo trekt. 

Met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5% en een maximum van 7,4% is de Slingerberg in het verleden al vaker een hele kluif geweest voor menig profrenner in de Amstel Gold Race. De helling kent dus zeker een rijke historie.  

Meer over het parcours kun je lezen via https://triathlon-stein.nl/afstanden-en-parcours/

Wil jij dit uitdagende parcours voltooien? Bekijk alle afstanden en mogelijkheden op onze website via https://triathlon-stein.nl/deelnemersinfo/inschrijven/ en schrijf je in!