11 jun

Veranderingen in het parcours

Dit jaar zijn er wat kleine wijzigingen in het parkoers opgenomen, dit maakt het parkoers niet lichter.. in dit bericht lichten we het even allemaal toe zodat jij je goed kan voorbereiden! Ben jij een echte bikkel en durf je het aan? 💪

Foto 1 Maasdal: Na je wissel ontmoet je de eerste scherprechter van de dag; de wind in het Maasdal. Je rijdt richting het zuiden en daarmee heb je de meestal heersende windrichting schuin op de kop. Op dit moment moet er nog genoeg in de tank zitten, er volgt namelijk nog genoeg!

Foto 2 Slingerberg: Na een lang stuk met de wind op kop kun je heel even recupereren om vervolgens de Slingerberg te beklimmen. Een echte ‘ loper’ voor de atleten met macht in de benen. Ook nieuw dit jaar is dat we je tijd op de helling meten. De snelste klimmer van de dag valt in de prijzen! Zet dus je beste beentje voor!

Foto 3 Bochtig segment: Meteen bovenaan de Slingerberg aangekomen kom je in het landelijk gebied tussen Geulle en Elsloo uit. Hier treft je een aantal stevige bochten aan… voor de stuurkunstenaars een genot, voor de rest even opletten. Nog even en je bent er!

Foto 4 De laatste hindernis zijn de Kinderkopjes op de Maasberg. Na de markante stalen spoorbrug van Catsop kom je in het oudste deel van het parkoers, een icoon uit de lange geschiedenis van de Triathlon Stein. Je doet alleen het vlakke deel aan zonder beklimming, YOU MADE IT!!