26 jul

Limburgse toppers in Tokio

Eindelijk is het zover! Na een jaar uitstel zijn de Olympische Spelen toch echt van start gegaan. Meerdere toppers mogen Nederland vertegenwoordigen in Tokio. De Olympische Triathlon vergaart ook in Nederland steeds meer bekendheid. Dit kan ook niet anders nu het niveau in Nederland zo hoog ligt. 

Op 6 juni 2021 won Maya Kingma de WTCS in Leeds. Hiervoor behaalde ze ook al een mooie derde plaats in Yokohama. Een kans op een mooie plek tijdens de Olympische Spelen is daardoor zeker realistisch. 

Ook de Nederlands Rachel Klamer zal in Tokio deelnemen aan de Olympische Spelen. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro behaalde ze een respectabele tiende plek, het beste resultaat ooit behaald door een Nederlandse triatlete. Samen met Jorik van Egdom, Steindenaar Marco van der Stel en Maya Kingma zal Rachel Klamer ook uitkomen voor Nederland in de mixed teamrelay op 31 juli. Reserve staat nu Quinty Schoens, ambassadrice van de Triathlon Stein. 

Stichting Triathlon Stein is trots op alle Limburge inbreng en wenst alle triatleten ontzettend veel succes in Tokio!